Gjestekommentar: Kan en mindre arrogant fylkesdirektør for samferdsel føre til redusert luftforurensing?

I vinter har vi vært plaget med mye luftfor-urensing, og det har vært mange forslag til løsninger. Dristige forslag som rushtidsavgift og kjøreforbud på enkelte dager er blitt innført.

Av Oddvar Ulveseth, Brattholmen

Det er innlysende at mindre bruk av privatbiler vil være et positivt bidrag. For å følge opp dette er det opprettet innfartsparkering slik at en kan parkere privatbilen på enkelte knutepunkter og ta kollektivtrafikk videre.

Innfartsparkering hjelper
Problemet er at det er for få slike plasser og noen steder er de bare tilgjengelige for reisende med periodekort. Tror en at reisende uten periodekort ikke forurenser? Er det umulig å skaffe flere plasser til reisende med og uten periodekort? Det er hevet over enhver tvil at innfartsparkering er en enkel måte å få ned forurensingen på, og dette brukes mye i andre byer her i landet og i utlandet.

Det ser ut som om fylkesdirektøren for samferdsel ikke ønsker dette. Han uttaler at vi kan ta kollektivtrafikk hele veien. Det er jo det vi ønsker, men det er umulig for mange. På sideveiene er det for få ruter til at dette lar seg gjøre. Det er jo dette innfartsparkering skal avhjelpe.

Kjenner ikke fylkesdirektøren busstilbudet i distriktene?

Fylkesdirektøren sier videre at en kan sykle eller sitte på med andre. Et slikt arrogant svar vil jeg ikke kommentere. Jeg håper at det finnes handlekraftige politikere som kan pålegge fylkesdirektøren å gjøre en innsats for kollektivtrafikken.

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.