Ulukkesrigg tilbake på CCB

Ulukkesriggen COSL Innovator er tilbake på CCB på ubestemt tid etter at Statoil i helga beslutta å suspandera riggen for vidare arbeid på Troll-feltet.

Tilbake på Ågotnes på ubestemt tid.
Tilbake på Ågotnes på ubestemt tid.

-COSL Innovartor kom tilbake til CCB i helga på ubestemt tid, bekreftar administrerande direktør Kurt Rune Andreassen i ein epost til Tunnelsyn.no

I henhald til kontrakt
– Vilkårene for terminering i kontrakten vi har med COSL Offshore Management AS er etter vår mening oppfylt, og derfor velger vi å benytte oss av den kontraktsfestede muligheten til å terminere kontrakten, sier Geir Tungesvik, direktør for Boring og brønn i Statoil i ei pressemelding som vart sendt ut søndag.

Dødsulukke
30. desember i fjor vart ein arbeidar drepen på lugaren då ei mønsterbølgja slo inn over bustadkvarteret og knuste 17 vindauge.

Statoil varslar samstundes at dei vil avslutta boreoperasjonane søsterriggen COSL Promoter utfører på vegne av oljeselskapet. Dette vert gjort for at COSL skal få høve til å gjennomføra naudsynte tiltak for å oppfylla kontrakten.

Vurder rettsak
Riggeigar China Oilfield Services (COSL) er «sterkt uenig» i termineringa av kontrakten for «COSL Innovator», og forbeholder seg retten til å iverksette rettslige skritt, melder DN.no.

Les Statoil si pressemelding

Advertisements

1 Comment

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.