Gjestekommentar: Lag gang- og sykkelsti på Søre Fjell

Kjem det ikkje snart gang- og sykkesti langs Fv. 555 over Søre Fjell, bør det koma fartsdumpar og 30 – 40 kilometers-sone.

Av Magne Andre Pedersen, formann i Bankesteinvegen veglag

Magne Andre Pedersen har lenge kjempa for gang- og sykkelveg langsmed Fv. 555 over Søre Fjell.
Magne Andre Pedersen har lenge kjempa for gang- og sykkelveg langsmed Fv. 555 over Søre Fjell. No har han sendt brev til politikarane i både Fjell og Sund for å reisa pengar til tiltaket.

I disse dager holder planleggerne i Fjell Kommune på med en ny plan på FV555 som omfatter gang- og sykkelsti fra Gardstunet barnehage og videre sørover til Gardstjørna der vi begynner på ”Krossleitbrekko”, der er det tenkt en tunnel for at den frykta ”Krossleitbrekko” skal kunne forseres på en trygg måte vinterstid.

Vi som er oppsittere på Søre Fjell ønsker dette hjertelig velkommen da vi er hovedfartsåren mot Sund og all den trafikk dette medfører både med tungtrafikk og privatbiler. Vi har skolebarn i alle aldre her som sliter med å gå på besøk til hverandre pga all trafikken og hastigheten på veien.

Dersom noen har problemer med å forstå dette, ber jeg dem ta en spasetur fra Fjell til parkeringsplassen ved Fjell festning. Det er risikosport av farligste sort.

Derfor ber jeg dere politikere i begge kommuner om å begynne å frigi og skaffe tilveie midler til dette. Det hjelper ikke med flotte planer dersom det ikke er midler til å utføre planene.

Vi på Søre Fjell kan ikke lenger sitte og se på at ingen ting skjer for å bedre sikkerheten for våre barn og barnebarn på denne strekningen. Dersom det ikke kommer noe positivt ut av dette må vi ta dette opp med Statens Vegvesen for å få fartsdumper og nedsatt hastighet 30-40 kmt på hele strekningen som er Sotra sin mest trafikkerte vei, og som ikke har gang- og sykkelsti. Dette er veldig viktig, vi har blitt oversett alt for lenge.

Håper at politikerne både i Fjell og Sund kan se forbi kommunegrenser og se på felleskapets beste og at det ikke blir en krangel lik den som har vært vedrørende Sotrabrua. Så folkens, vil dere gjøre en forskjell, så hjelp til med dette.

Jeg kommer også til å lage et skriv for å gå rundt med til den enkelt grunneier for å spørre om de vil gi fra seg grunn til offentlig takst for dette prosjektet. Og be dem signere på dette. Det vil også gi en pekepinn på om hvor kommunen eventuelt må ekspropriere grunn til fellesskapets beste.

Les: Lag heller gang- og sykkelsti

Advertisements

1 Comment

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.