Gjestekommentar: Park and ride – tilbud bare til noen utvalgte

Park and ride-plassen ved Storavatnet står halvtom etter at Skyss stengte plassen for alle som ikke har løst månedskort. De som før brukte plassen er nå på veien.

Av Jon Inge Matre – Fjell Høyre
(Innlegget ble først fremført muntlig i Spørjetimen i kommunestyret i Fjell 24. November)

Jon Inge Matre (H) etterlyser en park and ride-parkering som er åpen også for de sykler til jobben og for dem som driver kompis-kjøring.
Park and ride-parkeringen bør være tilgjengelig også for de som sykler til jobben og for de som driver kompis-kjøring, argumenterer Jon Inge Matre (H).

Som noen av dere sikkert har fått med dere, så har Skyss stengt park and ride plassen ved Storavatnet for alle som ikke har løst månedskort med Skyss. Jeg og mange andre fra grendene på Sotra benyttet denne plassen til å sykle til jobben-parkering eller kompis-kjøring etter at vi ble kastet ut fra Sartor. Som resultat av dette er parkeringsplassen ikke en gang halvfull. De som tidligere benyttet plassen, er nå på veien.

Vi kan gjerne snakke om vern av strandsonen og allemannsretten til strandsonen, men dere kan prøve å finne en eneste plass hvor dere kan sette bilene uten å måtte betale, det finner dere ikke. Vel og merke kan dere sitte bilen fra dere i Kystbygarasjen, men alt annet er privat eller regulert av Skyss.

På Sotra bor folk ofte mer perifert enn bare i Straume sentrum. Da blir det noen ganger ikke andre muligheter enn og ta privatbilen dit en skal. Det er slutt på muligheten strilene fra grendene hadde til å kunne møtes og parkere å kjøre videre i en bil.

Les: Vil ha mer fleksibel innfartsparkering

Vi som har valgt sykkel til jobben ble først lempet ut av parkeringsanlegget på Straume og nå også ved Storavatnet. Så mitt spørsmål til Ordføreren er: Hva ble status på møte dere hadde med Skyss og veien videre?

Oppfordringen til oss politikere er å finne et område i forbindelse med det nye Sotrasambandet hvor vi kan lage ett stort park and ride anlegg. Jeg vil tro og håpe at formålet med et park and ride anlegg er å få ned biltrafikken på veiene.

Les: No kan du få bot heile døgnet

Les: Vil ha innfartsparkering ved gamleskulen på Fjell

Advertisements

1 Comment

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.