Krever svar frå Sandahl Bjorøy

Marianne Sandahl Bjorøy mener jeg driver med synsing og populisme.

Av Svein Otto Jacobsen, Sund FrP

Bekymra for framdrifta av Sotrasambandet i tilfelle eit Regjeringsskifte. Svein Otto Jacobsen, Sund FrP. Foto: Privat

Hun motsier ikke at for bare noen år siden ville blant annet AP, SV og Sp ha bybanen over broen. Dette viste de med sin avstemming i Samferdselsutvalget i 2014, der de stemte for bybane over broen.

Les: – Spekulasjonar frå Jacobsen

Les: Gjestekommentar: Kan Sotrasambandet bli utsatt igjen?

Det er dette jeg stiller spørsmål ved. Om disse partiene ved et eventuelt regjeringsskifte vil ta omkamp?

Det er også slik at SV gikk til omkamp allerede i 2015, noe varaordfører (Indrevik) uttalte seg om som uansvarlig til BT 25.11.15.

Videre påpeker jeg at skulle dette skje, vil det medføre ytterligere utsettelser, noe jeg regner med at Marianne Sandahl Bjorøy også skjønner.

Når AP har vært uenig med regjeringen og klart gitt uttrykk for at de ønsker å reversere det meste denne regjeringen har gjort, så er ikke dette noe som er i mitt hode, men et budskap som AP gjennom fire år har formidlet både direkte og indirekte.

At Marianne Sandahl Bjorøy mener det er FrP som er en fare for sambandet fordi vi fastholder at vi er imot bompenger, sier jo sitt. Vi skal kjempe for at staten skal ta største del av regningen, men at vi er mot bompenger setter ikke prosjektet i fare.

Spørsmålet er fortsatt om AP vil ha bybane over broen slik tilfelle var i 2014? Vil AP ved et eventuelt regjeringsskifte, ta omkamp for å få det og derved påføre en ytterligere utsettelse av sambandet?

Og sist men ikke minst, vil AP kjempe for at staten skal ta en større del av regningen, eller vil de øke bompengene slik de har gjort i Bergen?

1 Comment

  1. Det ville være interessant å få tall for ekstrakostnaden som trengs for å forsterke broen til å tåle vekten av bybanen. Det var vel denne ekstrakostnaden som gjorde utslaget for at ideen om bybane på broen ble forkastet.

    Likar

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.