Gjestekommentar: Nye Øygarden kommune – et ikke sosialistisk flertall

Av Øyvind Herland

Fellesnemda med ansvar for at Nye Øygarden kommune blir etablert fra 01.01.2020, hadde sitt første møte den 02.10.2017. Nemda består av 17 politikere fra Øygarden, Sund og Fjell. I dette møte ble ordføreren i Sund, – Kari-Anne Landro fra Høyre valgt som leder av nemda, noe som fikk ordføreren i Fjell, – Marianne S. Bjorøy, Arbeiderpartiet, til å karakterisere fellesnemda som et vepsebol i sin skuffelse for ikke selv å få dette vervet.

Hun har ingen grunn for å «sutre», men hvis hun ikke forstår at demokratiet/flertallet har fungert i dette valget av leder fellesnemda, bør hun gå i seg selv og partiet.

Fellesnemda sitt vedtatte mandat tilsier en politisk styring av det videre arbeidet. Kommunevalgene for våre 3 kommuner viser både for år 2007, 2011 og 2015 en oppslutning fra velgerne om AP, SV og SP på gjennomsnittlig 30 %.

Dette burde også være klar tale til ordføreren i Fjell. Folkeflertallet i Nye Øygarden kommune ønsker ikke at Fellesnemda, som skal legge grunnlaget for vår nye kommune, skal styres av noen som kun har en oppslutning på ca 30 % i de 3 siste kommunevalgene.

La oss nå i det videre arbeidet fremover ha fokus på at vi er en kommune – Nye Øygarden kommune, og at vi arbeider for at vi tilrettelegger et tjenestetilbud til beste for alle våre innbyggere. Som innbygger i den nye kommunen har jeg tillit til at dette vil vi kunne oppnå dersom styringen vil følge det demokratisk prinsipp/flertall i de tre nåværende kommuner, og ikke mindretallet.

Advertisements

1 Comment

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.