Gjestekommentar: Tilsvar til ordfører Marianne Sandahl Bjorøy vedrørende ekstern gransking av Fjell Kommune

Ordfører Marianne Sandahl Bjorøy spør seg selv om det var rett av Fjell kommune å behandle varselet fra Frank Bjelland da varselet kom fra en innbygger og ikke fra en ansatt.

Av Øyvind Herland, Roshjelp1.com

Først får jeg begynne med å rette ordfører i hennes innledning i leserbrev i VN som tilsvar på mitt innlegg. Hun refererer til innlegg fra 19.01.2017, så kanskje det er mulig at svaret som ble gitt var et «ikke svar» på mitt innlegg fra 19.01.18?

Ordfører Marianne Sandahl Bjorøy skriver at hun er, sitat «opptatt av åpenhet og ber meg ta kontakt om jeg har noe jeg lurer på».

Jo, jeg lurer på det meste i ditt innlegg.
1. Er ikke ordfører styreleder og øverste ansvarlig i «bedriften» Fjell Kommune? Er ikke rådmann ansatt i Fjell kommune, og du styreleder med det ansvar som tillegges er slik posisjon?

2. Du skriver også at Frank Bjelland kommer utenfra Fjell kommune som organisasjon , og at varslingssekretariatet var av den oppfatning at dette varselet var utenfor deres ansvarsområde og en kompleks sak? Frank Bjellands samboer Monica og medeier, ER ANSATT Fjellkommune. Kan dette være komplisert?

3. Varselet fra Frank Bjelland og Monica Svendsen var et felles varslingsbrev signert av de begge. Her er det et klart brudd på sitt eget regelverk bygget på pålegg fra departementet.

4. Du stiller deg selv spørsmål om det var rett av Fjell kommune å behandle varselet da dette varselet kom fra en innbygger og ikke fra en ansatt? Monica Bjelland arbeider i Fjellkommune! – Hva med de som ikke arbeider i Fjell kommune? Er ikke kommuner og folkevalgte til for innbyggerne?

5. Så til din orientering i Kontrollutvalget. Du var der for å orientere kort om rapporten (bortimot en time iht. referat).

6. Du stiller spørsmål om hvordan undertegnede kan komme med slike påstander, da jeg ikke var til stede. Da kan jeg si at det er fra referat i Kontrollkomiteen, som for øvrig ikke ble annonsert på Postlisten til Fjell kommune og derfor kunne vi ikke være med som tilhører under møtet.

– Du er fremdeles for åpenhet? Tror det ikke før vi ser det.

Til slutt vil jeg påpeke at vi er 2018, men er enig med deg at jeg skulle ønske, at vi var et år yngre.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.