Åpent brev til ordføreren i Fjell kommune

FAU ved Liljevatnet skule har ikke noe ønske om å sette svake grupper opp mot hverandre. Vi er imidlertid svært opptatt av at beslutninger som berører slike grupper skal ha en ryddig saksgang.
Av Knut Are Bjørdal, leder FAU Liljevatnet skule

Vil unngå rykter. FAU ved Liljevatnet skule ber ordførar Marianne Sandahl Bjorøy besvare disse spørsmålene før kommunestyret 22. februar, slik de får en bedre forståelse for behovet av at skolestruktursaken kommer opp før valget i 2019 og ny kommune i 2020.

Det være seg grupper innen helse og omsorg, men også de minste barna i kommunen vår. FAU Liljevatnet skule opplever prosessen rundt skolenedleggelse som i beste fall uryddig.

Kommunen mangler et planverk rundt skole og utdanning (den som ligger på kommunens nettside er for 2011-2014), og har ikke beskrevet noe om endringer i skolestrukturen fra 2013, som tilsier nedleggelse av noen skoler i denne perioden.

Feilaktig saksgang ble også poengtert i brevet fra Landslaget for nærmiljøskulen (LUFS). Et brev som samtlige politikere i kommunen fikk i forkant av møtet tirsdag 6. februar. Dette valgte imidlertid Høyre, Ap, KrF og MDG å se bort fra.

Les: Forslaget til endringar i skulestrukturen bryt regelverket

Representanter fra FAU Liljevatnet har bedt om å få innsyn i tallgrunnlaget som rådmannens anbefaling om nedleggelse bygger på. Dette har til nå resultert i en Norconsult rapport fra 2012, og en videresendt epost om budsjettet til Liljevatnet for 2018.

I følge eposten, er hele budsjettet til skolen tatt ut som gevinst ved nedleggelse, noe som indikerer at all lønn til ansatte er fjernet fra budsjettet til kommunen.

I januar ble vi lovet en ny rapport om elevprognoser som skulle gi et oppdatert bilde over fremtidige elevtall ved skolene. Dato for når den er klar har vi ikke fått.

Med så mange ubesvarte spørsmål, er det ikke rart at det oppstår forskjellige teorier om hvorfor denne saken skal presses gjennom. Vi håper derfor at ordføreren kan besvare noen spørsmål for oss, slik at disse teoriene ikke får videre grobunn.

1. Hvor kommer informasjonen om at det i skoleåret 2019/20 vil være færre enn 100 elever ved Liljevatnet skule fra? Til informasjon er det nå 107 elever ved skolen nå, og kommende første klasse vil være på størrelse med dagens syvende klasse. Dagens sjette klasse er 13 elever, noe som tilsier at første klasse i 2019 må være 5 elever eller færre.

2. Hvorfor klarer ikke kommunen å legge frem tallgrunnlaget for besparelsene ved nedleggelsen av skolene i Fjell kommune innen fem virkedager? Herunder det faktum at utlegg ved flytting av elever fra Liljevatnet til Brattholmen, og transportkostnader fra Tona/Valen til Brattholmen ikke er beskrevet fullt ut.

3. Ut fra tallgrunnlaget vi har fått tilsendt virker det som at alle ansatte ved Liljevatnet skule tas ut av kostnadsbildet. Har kommunen lov til å si opp alle ansatte i en slik prosess?

4. Hva er grunnen til at kommunen ikke har en gjeldende plan for skole og utdanning? Den som var gjeldende i 2011-2014 og som ligger på kommunen sine nettsider beskriver en ny skole på Straume på grunn av økende behov, og som mulig erstatning for Foldnes skule.

Kan ordføreren avkrefte at det ligger inne noen fremtidig plan om barneskole tilknyttet Sotra Kystby?

5. Hvilke økonomiske driftsutgifter har Fjell kommune forpliktet seg til i videre utbygging av Sotra Kystby? Med referanse til nytt høyhus som er tiltenkt å huse kommunale tjenester.

Vi håper ordføreren kan besvare disse spørsmålene før kommunestyret 22. februar, slik at vi og våre politikere får en bedre forståelse for behovet av at denne saken kommer opp før valget i 2019 og ny kommune i 2020.

Advertisements

1 Comment

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.