Gjestekommentar: Kjære politikere – hjelp oss å forstå

Vi kjøpte et hus på Tona, nært en ny, flott skole. I hovedsak fordi vi ønsket at barna våre skulle ha kort vei til skolen slik at de kunne gå selv, og ha sine klassekamerater i nærheten.

Både foreldre og ungar har problem med å forstå kvifor politikarane i Fjell ønskjer å leggja end ein ny skule som Liljevatnet.

Av Lene Indrebø Tellefsen

Det gikk et år og plutselig ville noen av dere legge ned Liljevatnet skule. Vi var selvfølgelig fortvilte over dette, og tenkte på å flytte om det gikk igjennom. Men så ble det ikke noe av, heldigvis tenkte vi, og vi trodde vi var trygge. Så går det noen år og vår eldste sønn begynner på skolen – og plutselig, ut av det blå, er det snakk om nedleggelse igjen. Drømmen vår om å bo nært en skole er i ferd med å rakne – og barna våre er blitt større og knyttet til stedet og menneskene her, det er ikke lenger et enkelt valg å bare pakke sammen tingene og flytte. De klarer ikke å forstå at mamma og pappa ikke ønsker at de små barna deres skal måtte ta bussen til og fra skolen, og gå på en skole med 300(+) elever. At vi ønsker at de skal kunne gå på døren til sine venner og spørre om de vil leke i stedet for at foreldrene må avtale og kjøre. For oss er disse 3 barna det viktigste som finnes – for dere er disse 3 bare et tall.

Jeg skjønner at dere har et budsjett som må gå opp, og jeg har virkelig prøvd å sette meg inn i saken. Jeg har lest det jeg kan komme over i denne saken av artikler/rapporter/sakspapirer, men jeg blir ikke klokere – bare mer og mer fortvilet. Det legges ikke frem et regnestykke, bare et estimat som viser at hele skolens budsjett er spart om den legges ned. Barna kan jo ikke bli gratis om de sendes til en annen skole? Alle lærere og andre ansatte ved Liljevatnet kan vel ikke strykes fra kommunens lønningslister?

Jeg kan se at det er ledig kapasitet på skolene nå, men det er jo bare snakk om noen få år før skolene er sprengte. Hva da? Skal millionene som er blitt spart disse årene (pluss en god del millioner til) brukes til å bygge en ny skole? Er det sett på trafikkonsekvensene ved å legge ned skolen? Alle barna fra Tona/Valen og Knarrevik må ha skoleskyss. Denne skoleskyssen foregår til og fra skolen i skoletiden. Det vil igjen si at barna på SFO (1.-4. klasse) må skysses av foreldrene. Småbarnsforeldre trenger ikke flere omveier til jobb, vi har allerede knapt med tid. Foreldre med barn på SFO har ingen mulighet til å ta buss til jobb lenger, og det blir mer trafikk i et allerede presset område.

Vi prøver bare å forstå, og vi vil gjerne forstå. Barna mine er de viktigste menneskene i mitt liv, og når jeg må gå på kompromiss med mine ønsker for dem så vil jeg vite at det har en hensikt i et større bilde. Kan dere prøve å fortelle oss hvilke tall dere ser, som ikke vi ser? Hva som gjør at dere er så overbevist? For vi klarer ikke se det!

Vær så snill ha en skikkelig utgreiing før dere gjør noe så drastisk.

Vær sikker på at dette er det riktige å gjøre for kommunen i år, men også om 10 år.

For dere er barna våre tall i en teoretisk rapport, for oss er dette det kjæreste vi har.

Dette er drømmer som går i vasken og en hverdag vi ikke kan få til å gå opp.. og vi forstår ikke! Vær så snill og hjelp oss å forstå!

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.