Sjukeheimane føl ikkje pålegg – mange eldre vert overmedisinert

I Fjell, Sund, Øygarden og Askøy er sjukeheimslækjarane lite flinke til å følgja opp pålegget om å kontrollera medisinbruken til pasientane.

Få sjukeheimspasientar i Fjell, Sund, Øygarden og Askøy fekk kontrollert at medisinbruken deira var forsvarleg i fjor. Arkivbilete: Atea.

For å få ned problemet med overmedisinering av pasientane ved norske sjukeheimar, vart lækjarane 1. januar 2017 pålagde å gå gjennom medisinbruken til alle nye pasientar. Deretter skal lækjarane minst ein gong i året følgja opp og kontrollera at medisinbruken til dei einskilde er forsvarleg.

NRK har, i samarbeid med senter for undersøkjande journalistikk, sett nærare på kor flinke kommunane er til å følgja opp påbodet.

Undersøkinga viser kor stor andel av sjukeheimspasientane i kvar kommune som fekk gjennomgått medisinbruken sin i fjor, eitt år etter at påbodet vart innført.

Kommunane vest for Bergen har lite å rosa seg av i så måte, ifølgje NRK sine tal. Best ut kjem Sund. Her fekk 31 prosent av sjukeheimspasientane medisinbruken sin gjennomgått av lækjar i fjor. Minst kontroll med medisinbruken har dei i Øygarden.

Sund 31 prosent
Askøy 20,3 prosent
Fjell 15,4 prosent
Øygarden 11,4 prosent

 

Posta av

Redaktør med sterkt samfunnsengasjement.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.