Lammenamm

Den norske hausten sine fantastiske råvarer fortenar godt følgje.

Chateau Simard 2000 – ideelt følgje til lammekotelettar med steikte kantarellar.

Lammekotelettar med filetrand og kantarellar er favorittmenyen til mange nordmenn i desse dagar. Eit måltid som krev godt følgje i glaset.

Ein godt modna Bordeaux vil høgna opplevinga av dei gode, norskproduserte råvarene. Chateau Simard 2000 er ein sjeldan kombinasjon av vellagra Bordeaux-vin til forbrukarvenleg pris.

Vinen kjem frå underdistriktet Saint-Emilion, og er laga på 80 prosent merlot og 20 prosent cabernet franc.

Den djupe mursteinsraude fargen røpar at vinen har fått godtgjera seg i kjellaren lenger enn det norske forbrukarar vanlegvis kan forventa seg på grunnlag av prisen.

Etter 19 år i kjellaren har vinen framleis preg av frukt, men utan påtrengjande tanninar. Aroma av mørke bær, sødme, med antyding til lakris, pepar og med ørlite tjøre i ettersmaken.

Fleire norske vintidsskrift rosa vinen opp i skyene då han først vart lansert på den norske marknaden i fjor vår.

Best av alt, Chateau Simard 2000 er framleis å finna i hyllene på dei fleste lokale vinmonopol.

 

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.