-Fersk sjømat er kystkultur

Det skal verta einklare for forbrukarane å kjøpa fersk sjømat direkte frå fiskefartøya.

(Saka er oppdatert.)

Han fekk stjerner i augo over breidda i utvalet og kvaliteten på sjømaten. Han vart fiskeeksportør, på eitt vis fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik. I dag fekk han forsøkja seg som fiskehandlar i Bergen Mathall.

 

 

 

Fiskeri og sjømatminister Harald T. Nesvik vert stram i blikket og ristar oppgjeven på hovudet når han høyrer om kommunebyråkratar som freistar hindra sal av fersk sjømat til forbrukar direkte frå fiskefartøya.

-Handel med fersk fisk direkte frå fiskefartøya er ein del av kystkulturen, hevdar fiskeriministeren.

Ved å trekkja kulturaspektet inn i diskusjonen kjem byråkratane til kort, har han erfart.

I  Hordaland og Sogn og Fjordane har sal av fisk fra båt vore tillate sidan 2016. Det er Fiskesalslaget i Måløy og Magnar Aasebø som avgjer søknadane, ifølgje torgleiar Margit Fagertveit-Aakre i Bergen.

 

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.